Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Jelentkezzen számlálóbiztosnak!

Jelentkezzen számlálóbiztosnak!

22. szeptember 08. 19:51 csütörtök

Jelentkezzen számlálóbiztosnak!

Az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal számlálóbiztosok jelentkezését várja a 2022. október-november hónapokban lebonyolítandó országos népszámlálásban való közreműködésre.

A jelentkezési határidő: 2022. szeptember 30.

A számlálóbiztos feladata a körzet bejárása, a körzethez tartozó internetes önkitöltési időszakban le nem zárt címek felkeresése, az adatfelvétel lebonyolítása, címek pontosítása és esetleges új címek felvétele, folyamatos kapcsolattartás a felülvizsgálóval. A számlálóbiztosnak a terepmunka során legalább 150-200 címen kell kérdőívet elektronikus formában kitöltenie.

A terepen történő adatgyűjtést a KSH által biztosított, védett elektronikai eszközzel (tablet) kell végrehajtani október 17-november 20. között. 

A számlálóbiztosok kiválasztása a helyi népszámlálási felelős (jegyző) feladata. A számlálóbiztosi feladatok ellátására - a kiválasztást követően elektronikus oktatási rendszerben (e-learning) történő egyéni felkészülést követően, - sikeres vizsga letétele után köthető szerződés.

A számlálóbiztosnak legalább középfokú végzettséggel, helyismerettel, magabiztos számítógépes ismerettel kell rendelkeznie, emellett megfelelő fizikai erőnlét, jó fellépés, beszédkészség és kapcsolatteremtő képesség is szükséges a feladat elvégzéséhez.

A számlálóbiztosi feladatra jelentkezőnek a felkészüléshez saját eszköz (PC, laptop, tablet) és internet elérhetőség szükséges, a folyamatos kapcsolattartáshoz pedig mobiltelefon és e-mail cím megléte elengedhetetlen.

A számlálóbiztosok díjazásban részesülnek.

A 2021. évi népszámlálás végrehajtásával kapcsolatos egyes feladatokról, valamint az Országos Statisztikai Adatfelvételi Program kötelező adatszolgáltatásairól szóló 388/2017. (XII. 13.) Korm. rendelet módosításáról szóló 362/2020. (VII. 23.) Korm. rendelet 3. számú melléklete alapján:

  • kapcsolatfelvétel, címellenőrzés, aktualizálás tekintetében címenként 350 Ft
  • összeírás körébe tartozó címenként 380 Ft
  • összeírt személyenként 730 Ft
  • felkészülési és kapcsolattartási díjként 25.000 Ft

Amennyiben számlálóbiztosnak szeretne jelentkezni és a feltételeknek is megfelel, kérem, hogy a www.esztergom.hu honlapon vagy a Polgármesteri Hivatal portáján (2500 Esztergom, Széchenyi tér 1.) elérhető „számlálóbiztosi jelentkezési lapot” kitöltve, aláírva, beszkennelve küldje meg a nepszamlalas2022@esztergom.hu címre, vagy postai úton az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal 2500 Esztergom, Széchenyi tér 1. számú címére. Jelentkezését beadhatja továbbá személyesen a hivatal Hatósági Osztályán belül működő helyi Népszámlálási Irodába is.

Ha kérdése van a számlálóbiztosi jelentkezéssel vagy a népszámlálással kapcsolatban, azt felteheti a nepszamlalas2022@esztergom.hu e-mail címen, vagy a + 36 33 542 093 telefonszámon.

A jelentkezési lap és az adatvédelmi tájékoztató letölthető Esztergom Megyei Jogú Város honlapjáról.

A népszámlálással kapcsolatos bővebb információk megtalálhatók a https://www.nepszamlalas2022.hu oldalon.



                                                                                 dr. Gál Gabriella jegyző

                                                                                helyi népszámlálási felelős

 

Letölthető dokumentum:

Városi sziluett
Interreg Kisfaludy Széchenyi2020