Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
MCC Feszt: középpontban a környezeti fenntarthatóság

MCC Feszt: középpontban a környezeti fenntarthatóság

22. június 23. 10:08 csütörtök

Az MCC Feszt szervezői 2022-ben is kiemelt figyelmet fordítanak a környezeti fenntarthatóságra. Ennek jegyében valósul meg a rendezvény előtt a Klímapolitikai Intézet immáron hagyományos szemétszedési akciója, de magán a háromnapos fesztiválon is számos zöld téma kerül majd terítékre.

A Duna-kanyar legnagyobb szemétszedését szervezi meg a Mathias Corvinus Collegium (MCC) és a hozzá tartozó Klímapolitikai Intézet összefogásban Esztergom Megyei Jogú várossal és a helyi civil szervezetekkel. Az MCC Feszt előeseményeként megrendezett programra 2022. július 23-án kerül sor, amellyel a tehetséggondozó intézmény a „Műanyagmentes július” programsorozathoz is kapcsolódik. A részleteket illetően érdemes követni a Klímapolitikai Intézet honlapját és közösségimédia-csatornáit.

A környezeti fenntarthatóság fontosságát hangsúlyozandó a Klímapolitikai Intézet július 29-30. között, az MCC Feszten, „Zöld Géniusz” címmel kétnapos konferenciát is szervez. A neves nemzetközi és hazai meghívottak olyan témákban folytatnak majd beszélgetéseket, mint a zöld gazdaság, a fenntartható pénzügyek, a klímaváltozás társadalmi megítélése vagy az Európát sújtó energetikai válság. A fenntarthatóságot szolgálja továbbá, hogy a fesztiválon nem eldobható műanyag poharat, hanem úgynevezett RePoharat használnak a szervezők. A visszaváltható és mosható poharak használatával 80%-kal csökkenthető a rendezvények és vendéglátóhelyek hulladéktermelése. A RePoharat a rendezvény ideje alatt egy Tokenre is be lehet váltani, amiért cserébe legközelebb automatikusan RePohárba kapja a fesztiválozó az italát.

Számos újdonsággal és a hazai sztárzenekarok mellett neves nemzetközi és hazai szakmai előadókkal, valamint interaktív programokkal várja látogatóit július 28–30. között a II. MCC Feszt Esztergomban, amelyre a szervezők mintegy 15 ezer látogatót várnak.  A fesztivál három napja alatt több mint negyven zenei fellépő szórakoztatja az érdeklődőket, köztük olyan neves zenekarok, mint a Margaret Island, az Irie Maffia, a Follow the Flow, a Balkan Fanatik vagy a Beatrice. A többi nyári fesztivállal összehasonlítva attól is egyedi az MCC Feszt, hogy nemcsak zenei programokat kínál, hanem szellemi feltöltődést is nyújt a résztvevőknek. A látogatók ismét nívós programokra, a legkiválóbb hazai és nemzetközi előadókra számíthatnak a rendezvényen.

Városi sziluett
Interreg Kisfaludy Széchenyi2020